Kunnon mummo
Istuu keinuun kunnon mummo,
kutoo sukkaa hiljallensa,
sitten noutaa hellaan puita,
keittää kahvin, leipoo pullan,
käsin kitkee rikkaruohot,
kastelee vihannesmaata,
kääntää kompostin, haravoi,
jätelaudoista vasaroi
varpusille koivuun pöntön,
tekee vihdan, kiertää pannan,
sen jälkeen lämittää saunan,
istuu hetken vilpolassa
lapsen lapsi kainalossa
tarinoiden sankareista
sekä näiden ihmetöistä.
Kirjoittanut Ulla Saajos

Oli niin kaunis runo, että siinä iloa siitä teillekin.

2156062.jpg
Siinäpäs sitä on taas sukkaa kerrakseen. Halusin tehdä jotakin uutta erilaista sukkaa. Löytyi varastosta sukkalankaa raidallista. Siitä teki mieleni kutoa vähän mutkillekin. Näistä tuli oikein vieraskoreet, kehtaa töpsytellä vieraitenkin nähen. Ajatelkaa tein sukat itselleni! Sitä ei ole tapahtunut vuosiin. Väri on vähän nojaa maanläheinen, mutta ihan jees kotisukkaväri.
2156071.jpg
Tässä vähän lähempää filmattuna tuota palmikkoneuletta. Oli yllättävän yksinkertainen neuloa. Ja raitalanka ei onneksi sotki kuviota, vaikka aluksi niin pelkäsinkin. En ole aikaisemmin tehnyt mitään vastaavaa mallia sukkiin, mutta hyvin käytti. Malli tähän on mistäpä muualtakaan kuin Novitan lehdestä ja ilmestymisajankohta syksy 2008.

Viime keväänä neuloin jotahin kevätkutiletta mukamaste (vihreää). Noh kun välillä on mukava kokeilla purkamistakin... siinä kävi sitten niin, että minä purin sen tekeleen. Langat pääsevät toiseen käyttöön. Kokeillaan onnistuuko se sitten :)!
Kaikki varmaan innolla odottelevat sitä koukkuamispeiton valmistumista. Kröhöm. Se ei oikein tällä vauhdilla valmistune, kun pitää välissä ottaa tämmöisiä välitöitä Ü!